Despre proiect
Poluarea apelor
Stiri
Pentru un rau curat
Galerie foto
Forum
Cine se implica
Informatii utile
Contact
Despre proiect
   
Despre proiect

Proiectul "Adoptă un râu" îşi propune să ne reunească în demersul de a lua în grijă cursul unui râu din România.

Apele curgătoare sunt resurse valoroase pentru noi toţi, reprezentând, în primul rând, principala sursă de apă potabilă pentru om. Râurile au un rol important în  industria şi economia unei ţări: sunt esenţiale în agricultură şi pot fi folosite în producerea de energie electrică fără emisii poluante. De-a lungul timpului, cursurile apelor curgătoare au fost premise decisive pentru construirea oraşelor, au fost exploatate în diferite moduri pentru transport şi au constituit elemente de importanţă strategică în confruntările militare. În acelaşi timp, râurile sunt o însemnată sursă de peşte şi sunt esenţiale pentru dezvoltarea florei şi a faunei. Şi, nu în ultimul rând, cursurile râurilor sunt destinaţii turistice şi de recreere foarte apreciate.

Toate acestea reprezintă câteva argumente solide pentru un comportament responsabil faţă de râuri.  Proiectul “Adoptă un râu” îşi doreşte să ne facă pe toţi parte a demersului de a păstra şi a ne bucura responsabil de toate beneficiile pe care ni le oferă râurile din ţara noastră.

În 2008 Romtelecom şi Asociaţia  Salvaţi Dunărea şi Delta au decis să adopte râul Olt. Valea Oltului este una dintre cele mai cunoscute destinaţii turistice din ţara noastră. Din păcate, râul Olt are şi unul din cursurile de apă cel mai afectate de PET-urile lăsate în urmă de către turiştii care vin la picnic sau de deşeurile aruncate din gospodăriile din preajma râului.

 

p0001_zone_web.jpg
Zone ecologizate pe cursul râului Olt de către Romtelecom şi Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta în cadrul proiectului "Adoptă un râu" in perioada august - octombrie 2008.